There he is again!
Door: Sander Hendrikx
Blijf op de hoogte en volg Sander
17 Juli 2008 | Australië, Byron Bay
Normaal zou ik niet zo snel weer een bericht plaatsen maar deze keer zit ik gratis achter aan het internet dus vandaar. Dadelijk als ik klaar ben moet ik alleen even praten met een of andere gast die me een reis wilt aanbieden maja dat gaat dus niet lukken.
Nu ik toch achter het internet zit dacht ik: Ik zet maar eens wat op mijn site.
Ik heb jullie de vorige keer verlaten met het bericht dat ik zou gaan surfen in Port Maquarie. Helaas moet ik jullie mededelen dat ik dit nog niet gedaan heb. Ik ben nu in Byron Bay en hier ga ik zeker leren surfen. Chris ( mijn Duitse Backpackers vriend) kent hier nog wat Duitsers die hem dit wel willen leren dus ik heb me zelf min of meer uitgenodigd dus met het surfen komt het allemaal wel goed.
In Port Maquarie vertrok de bus om 13.10 richting Coffs Harbour. Na wat geslapen te hebben kwam ik eindelijk aan in Coffs Harbour. Ik werd meteen naar mijn YHA Hostel gebracht ( ik ben daar member van dus ik krijg korting). Spullen op mijn kamer gezet en heb voor het eerst mijn zwembroek uit de tas gehaald. Ik ben naar het strand gelopen en daar heb ik mijn Australische Doop gehad. Even erbij vertellen dat dit om 17.00 uur gebeurde en dat het water redelijk koud was. Nu ik dit gedaan heb ben ik een echte Australische Backpacker!
Na mijn verfrissende duik ben ik naar het hostel terug gekeerd. Hier heb ik een aantal mensen weer leren kennen. Simon een Nederlander en Ian een Australieer. Van al het praten krijg je natuurlijk dorst dus ik ben samen met mijn nieuwe Mates naar een winkel gegaan en heb daar weer Coopers gehaald! Echt heerlijk!! We zijn buiten gaan zitten en hebben daar nog een hele tijd gepraat. Samen kwamen we op het idee om Walvissen te gaan bekijken de volgende morgen. Zo gezegt zo gedaan. 's Morgens om 09.45 vertrok de boot naar de oceaan om de prachtige walvissen te gaan bekijken. En wat denk je..... Inderdaad we zagen walvissen niet 1 of 2 maar 7!! Prachtig ik kan niet anders zeggen. Na ongeveer 100 foto's te hebben geknipt zijn we weer terug gegaan naar het vaste land. Die avond hebben we echte Nederlandse met een Australisch tintje Pannekoeken gegeten. Chris was ook in Coffs Harbour en hij kwam met een Fransman op de proppen Samuel. Aardige gast alleen moeilijk te verstaan maar toffe gast. Met Chris had ik afgesproken om naar een prachtig bos te fietsen de volgende morgen. Om 9.15 stonden we klaar om te gaan. Het was 10 km heen en 10 terug. Dat is dus niet zover maar als het er stijl om hoog gaat dat is toch wel even wat anders maar ik met mijn goede conditie was natuurlijk als eerste boven :) Het was een prachtig gezicht daar. Op weg naar de top fietste we door bananenvelden ( Daar is Coffs Harbour bekend om). Dat was wel grappig. Nadat ik een mega voorsprong had dacht ik dat ik maar even stopte omdat we toch samen erheen zouden gaan. Daar kwam ik een bananenboer tegen met hem nog wat gepraat. Zij verbouwen ongeveer 60.000 bananen per jaar.
Zoals al gezegt was het erg zwaar. Ik denk dat we ongeveer twee uur en 30 minuten gefietst hebben voordat we boven waren. Naar beneden ging een stuk sneller ik denk in 10 minuten ofzo. Die zelfde nacht ( 03.20 am) ging de bus weer weg. Ik ben illigaal in het YHA Hostel gebleven tot 01.00 am. ( Je mag eigenlijk maar tot 10 uur p.m daar blijven). Dus om 01.00 uur ben ik gaan lopen naar de bushalte. De meeste zeide dat het een uur lopen was daarom was ik zo 'vroeg' vertrokken. Na een half uur was ik er al dus daar heb ik maar gewacht op de bus. Later hoorde ik dat het niet echt slim was om alleen daar te wandelen wat het is er gevaarlijk 's nachts. Ben gelukkig heel aangekomen :). Om 03.20 am kwam eindelijk de bus. In de bus heb ik wat geslapen niet echt prettige maarja je moet wat te doen hebben he :P Om 08.00 am kwam ik aan in Byron Bay. om 11 uur kon ik pas om mijn kamer dus ben ik maar wat rond gaan lopen in het centrum. In een boek winkel gelopen zie ik me daar toch de Lonely Planet van Nederland staan :P Ik even gekeken staan er maar 7 regels over Noord Limburg in? :( Vandaag heb ik alleen even gezwommen en morgen ga ik wandelen naar het meest oostelijkste punten van Australie. Ook ga ik even wandelen in een park waar de Wallabies leven. En overmorgen is het dan eindelijk zover ik ga leren Surfen!! Vanavond eerst maar even lekker Kangaroo eten met mijn Mate Ian en dan zien we wel weer verder.
Ik zeg tot de volgende keer en geniet van de foto's he!
See you later!
Sander
17 Juli 2008 - 08:25
Jeanne Wetjens:
Sander, Wat moet je toch een gelukkig mens zijn, dat je dit allemaal mag meemaken. We lezen met veel plezier je reisverslagen. Veel plezier nog verder -
17 Juli 2008 - 08:43
Nina:
Het klinkt echt geweldig wat je daar allemaal doet! en leuke foto's ook trouwens. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal over je eerste surfles! Heel veel plezier weer. -
17 Juli 2008 - 08:58
Mam:
Hey Sannepan, geweldig van zo dichtbij JOUW reis hier in Nederland mee te reizen! Jij beleeft nog eens wat, ik ook trouwens, heb een heuse KOE in de wei lopen. Heel veel plezier lieverd, tot een volgende keer. -
17 Juli 2008 - 13:57
Justakoewatcher,Pap :
Hi, whalewatcher,
Your're becoming an Australian zuipschuit met all your Coopers.
Cheers, from achter een HJ! Keep on going strong! -
17 Juli 2008 - 14:30
Petra Versleijen:
Ha Sander,
Ik ben niet snel jaloers maar als ik jouw verhalen lees en de daarbij behorende foto's bekijk, ben ik het "echt" wel. Wij blijven je volgen, heel veel plezier, (e ziet er geweldig uit op de foto!!!)Geniet hê kerel..., -
17 Juli 2008 - 17:29
Baukje:
He overbuurman! (en nu nog steeds he, maar dan aan de andere kant van de aardbol!)
Leuk om steeds je verslagen te lezen, en wat een mooie foto's zeg! Backpack ze nog! -
17 Juli 2008 - 17:42
Luuk :
Hey Sander
Awesome, But you will have to hurry back. New at BK A new whopper with 25% More soft drink and 25% more French fries. :O:O.
Although nice story's wish I was there watching whales and banana's. -
18 Juli 2008 - 08:18
Tijn:
Jow Bander! Awesome! Je doet ook nog wat aan je conditie, altijd mooi meegenomen. Je zult het nog nodig hebben!
Hier alles goed! Gisteren een congres bezocht en zondag gaat de echte reis beginnen!
See you later.
ps. de walvissen zijn prachtig! -
18 Juli 2008 - 17:30
Riet Jansen:
Hoi Sander,
Niet gering wat jij de eerste 12 dagen al beleefd hebt, het is fantastisch en de wijze zoals je het beschrijft is boeiend. Je ziet er als een echte globetrotter uit en het verhaal is navenant. Sander het is wel een wereld van verschil P.G.Cliënten activeren of walvissen
observeren. Geniet van jouw verslagen. Veel succes met het surfen!
Heel veel groeten RIET.
19 Juli 2008 - 12:48
Guus:
Hallo Sander wat een avonturen zeg. Zelf ben ik nu aan het uit waaien in Spanje, geniet er van!
Groeten Guus -
20 Juli 2008 - 07:57
Judith:
Ha Sander! Klinkt echt fantastisch wat je allemaal schrijft, heel leuk om te lezen! Zoals je zelf al zegt: écht aan het backpacken! Veel plezier nog! groetjes -
21 Juli 2008 - 13:54
Aan De Singel:
Hoi Sander en Josien,
Fijn om wat van je te horen. Hier is het pet weer kun je niet wat lekker weer sturen?
Wat maak je veel mee zeg, af en toe zijn we wat jaloers op je.
Veel plezier, pas goed op je zelf.
De singeltjes -
22 Juli 2008 - 11:55
Esther, Fer, Baerke:
Hoi San,
Echt leuk om zo toch een beetje mee te reizen. Klinkt allemaal erg gezellig.
Tot gauw
gr esther,fer en Baerke -
23 Juli 2008 - 20:04
Oom Sjaak:
Hé Sander, het ziet er gevaarlijk uit met die walvissen eten ze ook uit je hand? Op mijn werk zit ik ieder dag tussen de Walibies.
Geniet ervan.
Ik blijf je volgen.
Groetjes Oom Sjaak -
24 Juli 2008 - 08:13
Geert De Swart:
Sander,
leuk dat je ons op de hoogte houd vanuit de andere kant van de wereld. Veel bier en natuurlijk, heeel veeel plezier. -
27 Juli 2008 - 08:56
John:
He Skippy,
Heb je de Paashaas nog ontmoet, zeg eens dat Coopers is dat soms spreekwater??
Volgens heb heb je helemaal getroffen daar in Australie, ik wens je ook namens de familie, nog een hele mooie tijd toe.
ps, het gaat goed thuis heb ik vernomen, alleen Moeders voelt zich af toe wat alleen.
John -
27 Juli 2008 - 20:11
Ome Peter:
Heej backpacker,
Al heel wat meegemaakt, lees ik. Kei tof zeg, als ik dit zo lees en al de foto's zie. Al gesurfd? Benieuwd hoe dat is bevallen. Sander, enjoy backpacking!!