Van Mountain Burger tot Kayaken in the Yukon - Reisverslag uit Whitehorse, Canada van Sander Hendrikx - WaarBenJij.nu Van Mountain Burger tot Kayaken in the Yukon - Reisverslag uit Whitehorse, Canada van Sander Hendrikx - WaarBenJij.nu

Van Mountain Burger tot Kayaken in the Yukon

Door: Sander Hendrikx

Blijf op de hoogte en volg Sander

26 Juli 2011 | Canada, Whitehorse

Hallo,

Nadat Sander bij gekomen was van de Dincky Dock, heeft Ryan ons meegenomen naar een nieuwe uitdaging. Een simpel hamburgertje voor de lunch. Sure why not...
Luuk en Sander zijn grote eters in Nederland dus een burgertje moet geen probleem zijn.
We kwamen binnen bij de tent Mrs. Riches daar hing een muur vol met foto's van mensen die ook de hamburger gegeten hadden of een poging tot gedaan hadden. We zagen de burger en het was geen goed teken voor ons. Op de menukaart zagen we wat er op de burger zat.
The Mountain Burger bestaat uit:
Mayo
Ham
Kaas
Gebakken ei.
Allemaal opgestapeld op een eigen gemaakt MONSTER groot brood(je).
Luuk en Sander hadden besloten om deze burger maar samen te delen. Dan moet het toch wel lukken dachten we.

Het wachten op de burger was het meer dan waard. De burger werd geserveerd op een bord waar je normaal een hele kalkoen op legt tijdens het kerstdinner. Het was een enorme burger. Zo groot hebben wij het nog nooit gezien.
Wij hebben eerst beide een kwart van de burger gegeten en we kwamen toen tot de ontdekking dat we GENOEG gegeten hadden.
De helft van de burger lag nog op het bord.
Gelukkig hebben we een doggy bag gekregen en hebben deze helft meegenomen.

Na dit mega gerecht hebben we Ryan gedag gezegd en is hij terug gegaan naar Vancouver. Wij zijn doorgereden naar Ucluelet in het westen van Vancouver Island. Onderweg zijn we gestopt in Coombs. Het is een heel klein gehuchtje waar alle touristen stoppen dus wij ook. De hoofdattractie is dat er geiten op het dak van de supermarkt lopen.

Nadat we de geiten gezien hadden zijn we doorgereden naar Cathedral Grove. Hier staan enorme bomen. We zijn in de stromende regen door dit enorme bos gelopen echt prachtig!

's Avonds kwamen we aan in Ucluelet. We hebben hier onze andere helft van de burger opgegeten.

De volgende dag zijn we weer gaan wandelen door de prachtige natuur. Zelfs op paden die eigenlijk gesloten waren :)

We kwamen uit in Tofino. Een echt surfersstadje.

De dag erna zijn we vroeg opgestaan en zijn we richting Port Hardy gereden. Voordat we naar Port Hardy zouden gaan zijn we gestopt in Telegraph Cove. Hier kun je een groep Orca's zien. Na lang varen nog steeds geen Orca's :( Dat was eigenlijk de reden waarom we deze tocht geboekt hadden. Onderweg wel een Mincky Whale gezien maar helaas geen Orca's. De kapitein had gehoord dat er in de buurt dolfijnen gespot waren. Na een tijdje varen kwamen we ze inderdaad tegen een groep van ongeveer 200 a 300 dolfijnen zwommen onder en naast de boot. Prachtig om te zien!!
Helaas geen Orca's gezien maar het was wel een prachtige tocht!

In Port Hardy hebben we de ferry genomen naar Prince Rupert. Een 15 uur durende boottocht die je langs fjorden en prachtige natuur neemt.
Ook hier hadden we onderweg dolfijnen en een walvis gezien.
Dankzij John ( het informatie mannetje) hebben we de gehele route gepland om van Prince Rupert naar Whitehorse te rijden. Een tocht van meer dan 1000 km.
John vertelde ons dat wij zeker naar Hyder Alaska moesten gaan. Hier kun je een drankje krijgen en you will get Hyderized. Oke dit gaan we doen. Na een lange tocht kwamen we aan in een klein stadje. Vroeger waren hier veel goudzoekers nu wonen hier nog maar 60 man.
Echt een grappig dorpje maar daar is alles mee gezegd.

Het was tijd om Hyderized te worden. We hadden verschillende verhalen gehoord over het drankje. Er zouden vingers inzitten van mensen die hun vinger verloren hadden tijdens en houthakken enz.
Een glaasje water werd voor ons gezet en een ander klein doorzichtig drankje. Luuk mocht beginnen zijn reactie: Ow wat sterk!
Daarna was Sander aan de beurt: Ooow kuch kuch.
We kunnen wel vertellen hoe het was maar je moet het zelf mee maken!
We were Hyderized!! we hebben zelfs een certificaat gekregen dat we officeel ge- Hyderized waren.
Omdat Hyder in Alaska ligt moeten we via de douane weer terug naar Canada. Hier werden we gecontroleerd op spullen die we mee hadden genomen vanuit Hyder.

Vanuit Hyder zijn we doorgereden naar Bell II een dorpje volgens Luuk. Onderweg zagen we nog verschillende beren en een Moose renden voor onze op de weg. Dat was even schrikken. Je wilt zo'n beest niet aanrijden. Dan heb je een enorm probleem. Zeker als je weet dat er maar 50 auto's per dag op deze weg rijden :)

We waren in Bell II aangekomen. Een enorm dorp van 1 huisje. Een roadhouse. Echt een dorpje Luuk :P
Hier onze tent op gezet en in voor de eerste keer in de natuur geslapen.
Hier hebben we ook een Rus leren kennen. Hij nodigde ons uit voor een ontbijtje en van hem hebben we een meer dan welkom cadeau gekregen. Muggenspray. Het stikte daar van de muggen.

We hebben nog meer te vertellen maar de biebjuffrouw begint te klagen.

We zijn nu in WHitehorse en vertrekken naar Alaska.
Wat we na Bell II meegemaakt hebben lees je de volgende keer.
Tevens zullen we zo snel mogelijk foto's uploaden.
Voor wie wil weten hoe de Mountain Burger eruit ziet check deze link:
We denken dat je dan genoeg weet!!

Hoije,
Luuk
Sander

• 26 Juli 2011 - 19:14

Martijn:

Boys! Ik heb helemaal geen e-mails gehad. Kom er nu pas achter dat jullie ook zulke BURGERS (!) naar binnen knallen. Gelukkig lopen jullie nog wat vetjes eraf

Mooi wildlife, alleen noem je het een groep Orcanen :).

Cathedral Grove (bedoel je niet ('Cathedral Cove' ;) klinkt ook wel mooi. Bossen in overvloed daar of niet?

Jongens, goed dat ik kan volgen en Sander, beetje rustig aan met hiken he, je loopt niet in je eentje..

All the best uit the Concrete Jungle!

• 26 Juli 2011 - 20:46

Riet Jansen,:

Hoi Sander en Luuk.

Waarschijnlijk worden in Canada en Amerika nog geen consequenties getrokken uit een cholesterol verhogend risico menu want zo'n Mountain Burger zal alle records van vet wel overstijgen.
    In de vakantie moet dat ook kunnen.
    Heb overigens de atlas binnen handbereik en niet alle dorpjes worden vermeld, maar jullie gaan aardig British Columbia door.
    Geweldig verslag. Geniet ervan.
    Tot een volgend verslag,
    Groetjes RIET.

• 27 Juli 2011 - 06:18

Jeanne Wetjens:

Hi Sander en Luuk,
    Wederom een leuk verslag. Die hamburger moet inderdaad wel "huge geweest zijn, als jullie hem maar voor de helft op hebben kunnen eten. Nog heel veel mooie tripjes en tot het volgende verslag,
    Jeanne

• 27 Juli 2011 - 11:57

Hongerige Broer:

Ik krijg spontaan honger van dit verslag. Is het mogelijk om voor mij zo'n doggy bag (of eigenlijk dogbag) mee te nemen om zit je dan aan de bagagekilo's...

Al dat eten is ook wel nodig voor alle leuke activiteiten zo te lezen. Veel plezier nog!

Roel

• 27 Juli 2011 - 16:48

Mien:

Weer zo een mooi verhaal...met die hamburger zou ik 2 weken kunnen doen denk ik .Ben zeer benieuwd naar Alaska. Tot dan Groetjes Mien

• 27 Juli 2011 - 21:26

Marlies:

Net terug uit het wonderschone Venetië, zullen we ruilen? Jullie reis lijkt me ook wel super! Geniet er van en let op jezelf.

• 28 Juli 2011 - 17:51

Annemiek:

Heeej Sander,
    Leuk dat je ons weer op de hoogte houdt van je avonturen! (en je MONSTER grote broodjes ;):p)
    Geniet er nog van, ik lees het wel weer als ik terug ben uit Bali.
    Groetjes uit Venray!!
    Annemiek