Lekker relaxen in een Vakantie Resort
Door: Sander Hendrikx
Blijf op de hoogte en volg Sander
28 Juli 2008 | Australië, Noosa Heads
Er is weer een heleboel gebeurd nadat ik in Byron Bay was aangekomen.
Zoals iedereen wel eens doet en ik nu heel vaak doe is: Helemaal niets doen. Ik moet inderdaad een beetje op het geld letten en kan dus niet elke dag wat gaan doen. Wat doe ik dan op zo'n dag? Nou dat is heel simpel een beetje rond wandelen en op het strand liggen eneen beetje zwemmen in de zee.
In Byron Bay heb ik samen met Simon, Josien en Paul surf les genomen. 4 uur voor 50 Dollar maar ik zou geen echte Nederlander zijn om korting te vragen. Dit hebben we dus gekregen. 4 uur voor 45 Dollar. Dat is erg goedkoop in Byron Bay. Maar dit gebeurde morgen pas.
' s avonds zou ik met Ian Kangaroo eten maar dit plan is veranderd. We hebben hamburgers gegeten. Ik heb een echte hamburger gegeten ( zie foto) Het was lekkerder dan het er uitziet. nadat ik dat lekker heb opgepeuzeld ben ik eens een keer optijd naar bed gegaan. Want morgen had ik de GROTE dag. Sander gaat Surfen. Om 09.00 uur kwam een gast ons ophalen in een busje om ons naar het strand te brengen. Het was echt een heel raar persoon. Hij tankt terwijl de motor draait, slingerd een beetje over de weg enz. We kwamen naar een flink avontuur bij het strand aan. Helaas jongens hier kunnen we niet gaan surfen deze golven zijn niet goed genoeg. Kom dan rijden we verder. Toen we met z'n alle in de auto zaten startte het busje niet meer. Dit gebeurd maar 1 keer per 12 maanden zij hij. Dus wij met z'n alle de auto aan duwen. Gelukkig ging de motor weer aan en konden we verder rijden. Eindelijk aan gekomen ( 100 meter verder) konden we gaan surfen. Eerst kregen we les op het strand en daarna mochten we eindelijk het water in. Na 3 keer kon ik eindelijk staan en daarna is het alleen maar verkeerd gegaan. Ik moet eerlijk zeggen surfen is niets voor Sander. Het was wel leuk om het een keer te proberen maar verder.... Ik ga dan liever zwemmen of beter nog duiken in Cairns.
Nadat we klaar waren met het surfen gingen we terug naar het Hostel. Paul ging meteen naar de supermarkt om echt Schots eten te halen en klaar te maken. Ik ging namelijk bij Paul eten. Nee geen Haggis maar Mince n Tatties. Het was gehakt met uien en wortelen. Als jus gooide hij er een boullion blokje in. Ook had Paul lekker aardappelen gekookt. Dit is echt Schots eten. Na dit gegeten te hebben en wat biertjes gedronken te hebben ( zie foto) heb ik hem uitgenodigd om de volgende dag bij mij te eten. Ik had lekker Kangaroo gemaakt met bonen en aardappelen. Later die avond zijn Simon,Paul, Dion ( NL Backpacker), Nick en ik naar de bioscoop gegaan. Batman :) was erg lachen.
Ook heb ik nog met Paul op het meest Oostelijkste puntje van Australie gestaan. Kapitein Cook had dit punt in 17 nog wat als meest Oostelijkste puntje aangewezen. Ook bij de vuurtoren natuurlijk geweest.
De volgende dag ben ik naar Surfers Paradise gegaan. Grote gebouwen. Ik had het nog kingsize-er verwacht maar dit was niet het geval. Mijn Hostel heette Backpackers in Paradise. Als snel heb ik de naam veranderd in Backpackers ARE NOT in Paradise. Je moest daar je biertje kopen mocht het niet zelf meenemen, De keuken was echt te ranzig. Iedereen zette zijn bord er maar neer. Ze wachte waarschijnlijk op het moment dat het bord vanzelf weg liep ofzo. Je kon er niet afdrogen want er waren geen handdoeken dus moest je het maar zo laten drogen. Dus vandaar mijn nieuwe naam.
Ook heb ik hier voor het eerst mijn kleren gewassen. Niet in de wasmachine maar op de hand. Al zeg ik het zelf erg geslaagd. Alleen ik had een probleem met het drogen want de zon heeft niet echt geschenen in Surfers. Ik zag dat op mijn kamer een ventilator stond en heb die maar aangezet om mijn kleren te drogen alles heeft me dit 4 Dollar bespaart. Precies genoeg voor mijn biertje :P
De volgende dag ben ik met Paul,Simon en Josien naar een wildlife park geweest. Echt super vet. Daar mijn allereerste kangaroo gezien. Ook de Tasmanian Devil wat een geluid kunnen die maken zeg!
Verder heb ik daar een Krokodil vast gehouden. Er werden foto's van gemaakt die ik later kon ophalen ( ook betalen). Kleine kinderen kunnen dit beter niet lezen maar ik heb hem zo meegenomen ( Backpackers zitten krap bij kas).
Die avond hebben Simon en ik gekookt voor Paul en Ian ( Australier die we waren tegen gekomen). Wat eet je in de winter? Inderdaad stampot. Simon en ik naar de supermakt geweest en hebben daar Aardappelen en Wortelen gekocht om Wortelestampot te maken. Erg lekker! Paul vond het ook erg lekker ( zie foto)
De dag erna heb ik de bus gepakt om naar Brisbane tegaan. Hier hebben Josien en ik afscheid van elkaar genomen. Het klikte niet en dit was het beste voor ons allebei. Na afscheid genomen te hebben ben ik met Paul naar het Hostel gegaan en hebben daar lekker spagetti gegeten. Ik zat lekker te eten totdat Paul zei: Hey Sander kijk eens achter je een Possum. Ik schrok me kapot. Een Possum is net als een hele dikke grote rat. Later hoorde ik van een andere backpacker dat hij Josh heet. Josh ben ik die avond ook vaak tegengekomen :). De volgende morgen heb ik met Paul, 2 franse ( tweeling) Floran en William een stadswandeling gemaakt. Na 2 uur hadden we heel Brisbane gezien. Echt een saaie grijze natte dag was het. Alle gebouwen zijn trouwens ook grijs het straalt niet echt iets uit :( Vandaar dat ik ook snel naar Noosa ben gegaan. Via een Tribal Travel een hostel geboekt. Bij Tribal Travel heb ik trouwens ook een trip geboekt naar Noosa om te Kanoeen( Door de Bush) blijf er 2 nachten slapen, Fraser Island ga ik met een 4x4 rijden. Blijf ook op het eiland slapen 2 nachten :) en White Sunday verblijf ik op een boot 3 nachten ofzo. Ook ga ik een eigen Boomerang maken en kan Didgeridoo spelen ben erg benieuwd. Maar dit duurt nog even. Het Kanoeen gaat waarschijnlijk volgende week gebeuren.
Na een kleine 3 uur in de bus gezeten te hebben waren Paul en ik eindelijk in Noosa. Daar werden we opgepikt door een man die ons naar het hostel bracht. We hadden via Tribal Travel al alles betaald dus konden we zo doorlopen naar onze room. Toen we de kamer in liepen zag ik een waarschuwingsbord hangen: Watch it Bedbugs!. De bedbugs leggen eitjes in je kleren,matras, slaapzak etc. Heerlijk hier blijven we dus 2 nachten :( Een engelse roommate ( Kate) zei dat bedbugs niet tegen licht kunnen dus als we het licht aanlaten als we gaan slapen komen ze niet op ons af ( vrouwelogica?).
De volgende morgen zijn Paul en ik na een ander hostel gaan zoeken. Niet alleen omdat er bedbugs waren maar ook omdat we 5 nachten in Noosa blijven voordat we de kanotrip gaan maken. We wilde luxe en cheap voor een perfecte prijs. Toen we bij de busstop aankwamen zag ik een busje staan met $25 per nacht per persoon. Dat was niet alles als je voor minimaal 5 nachten boekt dan krijg je 50% korting :). We hebben even wat informatie gevraagd en de man gaf ons een foldertje mee. Toen ik in het foldertje keek was ik verbaasd. Het hostel waar wij mogelijk zouden kunnen slapen was een bungalowpark. Je kunt het vergelijken met Center Parks. Ze hebben daar een tennisbaan je kan er paard rijden een kanotrip boeken vrij BBQ-en. Dit is Heaven dacht ik. Dus wij opgebeld of ze nog plaats hadden. De vrouw aan de telefoon vertelde ons dat er plaats genoeg was. Heerlijk nog 1 nachtje slapen en dan kunnen wij echt chillen in een bungalow park voor maar $62.50 voor 5 nachten :). Toen we weer terug gingen naar ons hostel hebben we Steve leren kennen ( Alweer een Duitser). Samen gekookt en biertjes gedronken en paar filmpjes gekeken. Steve wilde graag naar een Zoo gaan op zondag. Dus ik gevraagd of ik ook mee kon gaan. Tuurlijk waarom niet. Dus dat was ook geregeld. Die nacht was Kate er niet meer dus hebben we met het licht UIT geslapen. De volgende dag zijn Paul en ik naar ons nieuwe vakantiepark gebracht. Om daar te komen moet je eerst een rivier over met een ferry :) Toen we er aankwamen konden we onze ogen niet geloven het is echt super!
Er kunnen 8 mensen in dat huisje slapen maar tot op de dag van vandaag zijn Paul en ik er alleen. Ik hoop ook dat het zo blijft anders hebben we een probleem met de koelkast want die is mega vol ( Bier en BBQ vlees). De volgende morgen werden we door onze prive taxichauffeur naar het transit Centre gebracht. Daar vertrok onze gratis bus naar de zoo. Steve was er al. Je zal je nu wel afvragen welke zoo het is. Nou als ik zeg Australie dan zeg jij natuurlijk............ Inderdaad STEVE IRWIN! De zoo is van ( de inmiddels overleden Crocodile Hunter)Steve Irwin. Het was echt super. Heel erg veel krokodillen gezien. Ook natuurlijk andere dieren. Een van de hoogte punten van de dag was het Crocomuseum. Het is een soort arena waar slangen, vogels en natuurlijk Krokodillen iets komen opvoeren.
Na een heerlijk dag in de zoo hebben Paul en ik Steve uitgenodigd in ons vakantieresort om lekker te BBQen en een heerlijk COOPER te drinken. Hij kon zijn ogen niet geloven. Het enige minpuntje van ons vakantieresort is dat het 20 minuten van het dorpje Noosa is maar, onze privetaxi brengt ons er gratis heen :)
Ik had eigenlijk vandaag het idee om lekker naar het strand te gaan maar het regent hier WEER. Het is hier echt slecht weer. Dit is alweer de 4de dag achtereen dat het regent. Dus dan kun je beter in Nederland zijn he. Alleen daar hebben ze geen wilde kangaroo's in een vakantieresort en dat hebben ze hier wel.
Maar ik ga nu weer door de regen lopen om wat boodschappen te doen.
Ik spreek jullie snel weer en tot de volgende keer!
Sander
28 Juli 2008 - 07:59
Mam:
he Sannepan! leuk weer iets van Downunder,als ik dit zo lees,zal de omzet in de brouwerij-wereld wel verhogen, goed voor onze business dus. Ik ben de komende dagen REMY! Wiel,Theo,Nina,Hanne en Martijn(na zijn Afrikaanse belevenissen)jodelen in de bergen.Geniet ervan Lieverd en 'n dikke kus.tot 'n volgende keer,heel leuk om je zo te kunnen volgen. PS.jouw werkleding heb ik opgehaald bij Xavier en zal ik opsturen naar Downunder zodat jij niet al te lui gaat worden! -
28 Juli 2008 - 08:36
Viev:
Yo cousin!
Sounds great overthere!!
Je snapt natuurlijk wel dat ik je avonturen volg...is alvast voorpret voor mij..hihi...maarre ik lees dat we coopers gaan drinken als we elkaar tegen komen in Aussiland?!! Have fun en geniet met volle teugen!!
X Viev -
28 Juli 2008 - 10:01
Guus:
Hey Sander, Mooie verhalen dit klinkt beter dan in sept. weer naar school gaan. Geniet er van! De Groeten. -
28 Juli 2008 - 10:52
Roel:
Sander.. zuipert :)
Leuk om weer wat van je te lezen! ziet er allemaal erg tof uit daar! Have Fun!!
Gr Roel -
28 Juli 2008 - 14:46
RIET Jansen:
Hoi Sander,
Ik herken je consequente levenshouding niet meer, weet je nog dat je naar de politie-academie wilde? Met foto's meenemen, zonder te betalen kom je er niet.
Zo te lezen heb je een fantastische ervaring met de Back-pakkers en uitwisselen van winterse stampotten. Sander geniet er van,
je zult nog veel beleven als het in dit tempo doorgaat.
Wij genieten van jouw verslagen!
Lieve groeten. Riet.
28 Juli 2008 - 15:19
Ron:
Sandy!
Haha weer lekkere avonturen beleefd, alleen heb je dus NOG niet in het YHA in Noosa gezeten begrijp ik... Wat moet dat nou van jou worden als je al mijn adviezen in de wind slaat? Haha grapje. Ik zie dat je er idd net zoveel van geniet als ik (alleen heb jij zo te zien vaker de koelkast vol met bier dan ik, haha!). Nog heel veel plezier!
Ron -
28 Juli 2008 - 17:24
Mam Van Ron:
Hoi Sander, Leuk die verhalen van jouw, maar pas op dat je broek nog blijft passen met dat lekkere eten van jullie. Geniet er nog van.
Mam van Ron -
28 Juli 2008 - 18:57
Sanne De Boer:
heey sandy
het gaat goed daar zo te zien en te horen!! gelukkig maar, veel dieren heb je al gezien en vele dingen gedaan.
nou hou het zo leuk en gezellig he. zo nu ga ik nog effe naar josien haar siteje toe. gezellig zo. gr. -
30 Juli 2008 - 11:18
Jos Jose Birgit Sabi:
Hallo Sander,
Wat heb je toch spannende verhalen, erg leuk. Nog veel plezier en succes bij je verdere trektocht
Jos Jose sabine en birgit -
31 Juli 2008 - 11:32
Annemiek:
Hi Sander,
Ik lees al jou verhalen,
zo kan ik jullie mooi blijven volgen. Super wat jullie allemaal doen.
Vanaf nu zullen de verhalen van jou en Josien heel anders worden nu jullie beide andere plannen hebben.
Ik ben benieuwd, blijf vooral genieten van alles wat je ziet, doet en ervaart!
Ik hoor wel weer van je!
Have fun! Annemiek -
02 Augustus 2008 - 08:35
Mien Kersten:
Jeetje sander, om jaloers op te worden ...zo een leven te leiden. geweldig..Nog veel reisgenot!!!! -
02 Augustus 2008 - 16:46
Tijn:
Bander, de zomervakantie is bijna over dus de BBQ mag wel eens stoppen. Doet me goed te horen dat er nog stamppot in het menu zit!
Wat een ontzettend toffe verhalen, en wat een leuke foto's! Ik kan alleen maar zeggen: geniet van zo'n luxe locatie (ik kan me na Rwanda precies voorstellen hoe het voelt om luxe om je heen te hebben:)!
Inmiddels al terug uit Rwanda en een weekje Zwiterland (Hendrikx jeugd moet immers vertegenwoordigd blijven, dus heb jouw plaats even vervangen dit jaar). Ik verheug me al op je nieuwe verhalen!
Hoije! -
03 Augustus 2008 - 08:37
Peter En Leny :
Hoi Sander, We genieten van je leuke, avontuurlijke verhalen en foto's. Ga verder met genieten, we blijven je volgen. Cheers!