Nu is het echt ik ben aan het Backpacken!
Door: Sander Hendrikx
Blijf op de hoogte en volg Sander
14 Juli 2008 | Australië, Port Macquarie
Ik ben nu echt alleen aan het backpacken.
Ik ben Donderdag bij Joe weg gegaan om echt te beginnen aan mijn avontuur. Ik heb in deze week al vanalles mee gemaakt en nu kan jij er getuigen van zijn:
Donderdagmorgen.
Ik ben met Joe in de auto gestapt en zijn we naar het Olympisch Stadion gereden(in Sydney). Het was er enorm druk. Er was die avond een festival met allemaal bandjes enz.
Na wat rond gelopen te hebben en mooie stadions gezien te hebben zijn we weer terug gegaan naar Joe's huis. Daar hebben we even wat gegeten. Joe had heerlijke Pompoenensoep met witte bonen in tomatensaus en toast. Heerlijk.
Ik werd door Joe afgezet voor mijn vertrekplaats. Ik reis namelijk van Sydney tot Brisbane met de bus. Mijn busbedrijf heet Premier Motor Service. Normaal moet je 135 dollar ervoor betalen maar omdat ik mijn OV studentenkaart mee heb ( 2007) kreeg ik na lang praten toch de studentenprijs van 114 dollar. Mooi meegenomen dacht ik zo.
De bus vertok in Sydney om 6.45 p.m. Mijn eerste stop plaats was in Tuggerah. Ik dacht dat het wel een grotere plaats zou zijn maar ik kwam bedrogen uit. Er was niets. Het is volgens mij nog kleiner dan Lottum. Kun je na gaan hoe klein het is! Ik kwam aan in een Shopping Mall en ging opzoek naar een slaapplaats. er was een beveilingingsman aanwezig en ik ging er opaf om te vragen voor een slaapplaats. Hij wees de richting en dan zou ik er komen. Gewoon doorlopen voorbij de MC Donalds over het treinstation en dan ligt het daar! Het is wel een carvanplaats maar daar kun je denk ik wel slapen. Dus ik daarheen gegaan. Ik kwam daaraan en ik zag alleen maar een parkeerplaats. Er was gewoon helemaal geen carvanplaats. Een man die bij een bushalte stond vroeg aan mij of hij kon helpen. Dus ik weer het verhaal verteld dat ik opzoek was naar een slaapplaats. OWh dat is zeker 5 km verderop maar de bus komt zo dus hij kan je daar wel afzetten. Inderdaad de bus kwam en ik ging in de bus zitten om eindelijk naar een slaapplaats te gaan. Het was inmiddels 9.30 p.m. Na zo'n 20 a 25 minuten in de bus gezeten te hebben kwam ik daar aan. De buschaffeur vertelde waar ik moest zijn en hij ging weer. ik daar heen gelopen en daar was eindelijk een campingplaats. Ik naar de ingang gelopen was alles dicht. OWhnee waar moet ik gaan slapen!?!? Toen ben ik maar weer terug gelopen richting de bushalte. In de verte stond een stoel die opgehaald zou worden voor het grofvuil( dacht ik). Ik daarheen lopen en pak een kussen ervan en ging maar richting het strand lopen om daar te slapen. Ik kon helemaal niets meer vinden en alles was donker. Het was denk ik 10.00 pm. Opweg naar het strand zag ik een soort blokhut voor surfers rescue. Ik daar binnnen gelopen en daar waren een paar mensen aan het pokeren. Een man ( Troy) kwam naar me toe gelopen en vroeg of hij mij kon helpen. Ja dat kan zeker ik zoek een slaapplaats. Dus hij had zo'n 20 minuten overal naar toe gebeld maar niemand nam op. We waren wat aan het praten tot dat een andere man naar ons toe kwam( David) Hij zei: 'En is het gelukt met een slaapplaats zoeken'? Eumh nee niet echt! Weet je wat kom maar gewoon bij mij slapen. OWh perfect! Thanks Mate! Dus naar zijn huis gereden en lekker geslapen daar. De volgende morgen dacht ik dat ik meteen weer weg moest gaan omdat hij moest werken maar dit bleek niet zo te zijn. We hebben lekker ontbeten en hij ging verder in de tuin werken. Hij was gewoon een Cricket speelplaats aan het bouwen! In je eigen tuin :) Dus heb ik hem even meegeholpen en later rond 10.00 a.m kwamen er een aantal vrienden van hem om ook heel even mee tehelpen en daarna gingen ze Cricket spelen. Ik had natuurlijk meegedaan en na 5 beurten gooide ik mijn allereerste WICKED! Niemand anders had die dag een Wicked gegooid> Talent??
Daarna bracht zijn vrouw mij naar het strand in het dorp. dan is het nu tijd om te gaan dacht ik zo. Just give us a Call if you want to go back! Wat ik kon hier gewoon nog langer blijven :P dus ben ik naar het strand gegaan en heb daar wat rond gelopen over het strand en wat mooie foto's geknipt. Na een uurtje of 4 was ik het wel moe en belden David op. Can you pick me up? Owh Yeah no problem. Dus 10 minuten later stond Zijn vrouw ( Kate) met hun zoontje ( Zac 2 jaar oud) op de parkeerplaats om me meetenemen naar hun huis. Ik kreeg daar heerlijk eten van hen. Daarna zei David heb je The Matrix gezien? Het beste stukje is hoofdstuk 29. Dit moet je echt zien. Dus ik ging met hem naar de huis kamer. Heeft hij daar gewoon een Beamer met allemaal boxen klaar staan om Chapter 29 te laten zien. Man je hoorde overal geweerschoten leek net of ik er zelf in zat. Niet normaal! Maar helaas komen er na leuke tijden ook slechte tijden. Ik moest weggaan om de bus te halen. Na ze bedankt te hebben heeft Kate me naar het busstation gebracht. OP naar Newcastle. De bus kwam er rond 09.10 p.m aan en ben toen meteen naar het Hostel gelopen ( Mijn eerste) Het was niet echt bijzonder. Kamertje met 4 mensen en dat was het. Hopelijk is er morgen wel meer te zien dan in Tuggerah. 's Morgens vroeg op gestaan om te gaan wandelen maar het was echt saai. Weining kon je daar zien en het was niet echt tof. Je had wel wat stranden en een vuurtoren maar verder? Owhja ook nog een Cathedraal. Daar ben ik natuurlijk ( Ex Misdienaar) ook even naar binnen gelopen. Maar verder als je ooit daar naar toe wilt gaan. Ik raad het je af! 's avonds weer vertrokken. Op weg naar Port Macquarie! Ik kwam er om 01.10 am aan! Hostel was gelukkig al geboekt. daarna toe gelopen en heb in de morgen met een man ( Andrew) gevist. Mijn eerste vis die ik gevangen had was BIG!! daarna ving ik alleen nog maar beschermde vissoorten :( Maar in het Hostel heb ik ook wat Duitsers leren kennen ( Chris en Teresa) Super toffe mensen! Samen met hun geBBQ ( de eerste keer) en mijn EERSTE COOPERS gehad Heerlijk!
Na wat rondgelopen te hebben was het alweer avond en mijn backpack Mates Chris en Teresa gingen weg ( naar Coffs Harbour) Ik bleef nog 1 dagje hier ( vandaag)
Vanmorgen in alle vroegte met Paul ( schotse backpacker) naar een Koala Hospital geweest. Ook erg leuk. Ze waren ze aan het voeren. Hector ( backpacker) werkt daar voor 1 maand. Hij was daar ook al aan het werken. Het was echt leuk. Mijn eerste Koala's gezien. B-E-A-utifull!
Straks om 01.20 p.m ga ik naar Coffs Harbour toe Hier wil ik even gaan surfen en verder...? Zie ik wel.
Voor nu zeg ik bedankt voor het lezen en ff snel de foto's plaatsen en dan weer snel naar het strand.
Goodbye Mates!
14 Juli 2008 - 05:30
Esther :
Hoi San,
Klinkt allemaal goed wat je me allemaal meemaakt. Heerlijk toch En vind het ook erg leuk om dit zo allemaal te lezen
Geniet ervan
Esther -
14 Juli 2008 - 07:41
Roel:
Sander als echte backpacker :)
Tof verhaal man!
Groeten Roel -
14 Juli 2008 - 16:18
Poen:
Goed Verhaal!!
Ps Als echte misdienaar nog de speech van de Paus aangehoord op EO festival? :P -
14 Juli 2008 - 17:05
Ron:
Sander!
Haha jezus man, je hebt nu in 1 week al meer dingen meegemaakt dan ik volgens mij mn 4 maanden daar:p. Echt geweldig om dat stukje te lezen dat je zo bij die mensen terecht kon om te slapen..super! Heel veel plezier kerel!
Ron -
15 Juli 2008 - 12:13
Tijn:
Sander, je bent te gast bij David en er alweer meteen een bende ervan maken!
Goed om te lezen dat je aangekomen bent, en dat je er ontzettend veel (rare) leuke dingen meemaakt!
Het valt niet mee om tussen de bananenbomen internet te vinden, maar het is gelukt!
Rwanda is een mooi land, ik ben goed aan het inburgeren, voel me nog maar een klein beetje blank...
We'll keep in touch!
Au revoir -
15 Juli 2008 - 12:16
Tijn:
O.. en ik denk dat ik je nu al ingehaald heb met bruine benen krijgen:)
Have fun! -
15 Juli 2008 - 19:07